واکنش نخست وزیر پاکستان به تحولات یمن و حمله عربستان به فرودگاه صنعا اکانت ترامپ: رئیس‌جمهور آمریکا ساعت ۹ شب پنجشنبه، یک سخنرانی سراسری برای مردم ایالات متحده ایراد می‌کند حمله انصارالله یمن به فرودگاه ابها و منطقه العسیر عربستان نیویورک تایمز: ترامپ از سرگیری جنگ در ایران را به کنگره اطلاع داد کنایه عراقچی به ترامپ: ما منصف‌تریم؛ ۲۰ درصد غرامت از تنگه هرمز خیلی زیاد است واکنش وزارت خارجه به حمله به فرودگاه بین‌المللی صنعا سخنگوی سنتکام: ارتش در حال نهایی کردن جزئیات اجرای محاصره دریایی ایران است/ محاصره را آغاز می‌کنیم انصار الله یمن: حمله عربستان بی پاسخ نخواهد ماند بیانیه وزارت امور خارجه درباره تجاوز نظامی آمریکا علیه ایران علت مرگ سناتور آمریکایی «لیندسی گراهام» اعلام شد سنتکام: حملات برای تضعیف توان نظامی ایران ادامه دارد ۶ نظامی آمریکایی در حمله ایران به یک پایگاه در کویت کشته شدند کشته شدن ۳ آمریکایی در حمله موشکی به کویت اف بی آی مرگ لیندسی گراهام را بررسی خواهد کرد نخست‌وزیر اوکراین استعفا داد / تغییرات ساختاری جدید زلنسکی در کی‌یف در راه است عراقچی: ایران از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی لبنان قاطعانه حمایت می‌کند

بغداد خواستار تسلط بر تمامی درآمدهای نفتی اقلیم کردستان عراق

بغداد خواستار تسلط بر تمامی درآمدهای نفتی اقلیم کردستان عراق مذاکره کنندگان کردستان عراق در بغداد، با افزایش مطالبات دولت مرکزی در خصوص چگونگی صادرات نفت و گذرگاههای مرزی مواجه شده‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۶ - ۱۴ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 04
کد خبر: ۴۸۹۴۲

به گزارش راهبرد معاصر،  علی رغم اینکه از فوریه گذشته تا کنون چهار دور مذاکرات میان اربیل و بغداد درباره پرونده‌های مورد اختلاف برگزار شده، اما طرفین هنوز به تفاهم نرسیده‌اند.

 

به نوشته وبگاه العربی الجدید، دولت بغداد خواستار تسلط بر تمامی درآمدهای نفتی و درآمدهای گذرگاههای واقع در اقلیم کردستان عراق است. همچنین طرفین در خصوص پرونده‌های قدیمی از جمله پرداخت حقوق کارمندان منطقه کردستان و مناطق مورد اختلاف، به تفاهم نرسیده‌اند.

 

منابع سیاسی کُرد در این باره گفتند که هیأت کردی که ابتدای هفته گذشته وارد بغداد شد با افزایش سطح مطالبات دولت مرکزی مواجه شد. بغداد از مسئولان اربیل خواسته است تا علاوه بر ارسال درآمد ۲۵۰ هزار بشکه‌ای به بغداد که در توافقات پیشین درج شده بود؛ باید تمامی درآمد نفتی را در اختیار دولت مرکزی قرار دهد تا در مقابل نیز بغداد سهم کردستان عراق از بودجه را به طور کامل پرداخت کند.

 

مذاکره کنندگان بغداد همچنین از اربیل خواسته‌اند تا طبق متن قانون اساسی با تعطیلی تمامی گذرگاههای مرزی با ترکیه فقط یک گذرگاه آن هم تحت کنترل دولت مرکزی ایجاد کند.

 

مسأله دیگر صادرات نفت کردستان عراق به رژیم صهیونیستی است، بنابر گزارش‌های مختلف، نفت کردستان عراق از طریق بنادر ترکیه به سرزمین اشغالی منتقل می‌شود و گروههای شیعه و سنی در عراق خواستار باز شدن این پرونده در روند مذاکرات شده‌اند.

 

ادامه این اختلافات در حالی است که حزب اتحاد میهنی کردستان در چهارم تیر ماه تهدید کرده بود که در صورت شکست مذاکرات و اجرای حکم قطع حقوق کارمندان، مشارکت خود در دولت و پارلمان منطقه کردستان را به حالت تعلیق درمی‌آورد./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار